Апельсиновий морс в глечику

30

Склад коктейлю:

  • Цукор 60 гр
  • Лід 300 гр
  • Лайм 75 гр
  • Кориця 20 гр
  • Вода 750 мл
  • Апельсин 130 гр
  • Сироп кориці 20 мл

Перші згадки про одне з найдавніших напоїв, відомих на Русі, зустрічаються ще в «Домострої» — збірнику правил XVI століття. У перекладі з візантійського, «морс» означає «вода з медом». Морси готують з ягід, фруктів або овочів, змішуючи їх відвар з водою і цукром. Не дивлячись на те, що в процесі нагрівання втрачається частина вітамінів, морси краще, ніж соки втамовують спрагу і в теплому вигляді особливо корисні при застуді.

Інгредієнти:

Сироп кориці 20 мл
Вода без газу 750 мл
Апельсин 130 г
Лайм 75 г
Цукровий пісок 60 г
Кориця в паличках 20 г
Лід в кубиках 300 г

Необхідні речі:

Глек
Хайбол
Каструля
Коктейльна ложка
Блендер
Прес для цитруса
Трубочки

Приготування:

Одного глечика вистачить приблизно на 4 хайбола. Поклади в блендер очищену і нарізану половинку апельсина і додай цукровий пісок 2,5 ст. ложки. Налий воду без газу 50 мл. Збий без додавання льоду. Перелий в каструлю і, помішуючи, доведи до кипіння. Дай охолонути. Наповни глечик кубиками льоду на 2/3. Перелий в нього остигле пюре з каструлі. Додай сироп кориці 20 мл і вичав лайм 1 шт. Часткою воду без газу доверху і розмішай коктейльної ложкою. Прикрась паличками кориці.

Поділитися
Попередня статтяКривава Мері
Наступна статтяПорто Фліп