Безалкогольна Маргарита

37

Склад коктейлю:

  • Цедра лимона 1 ст. л.
  • Сіль
  • Цедра лайма 1 ст. л.
  • Сік лимонний 1 стакан
  • Сік апельсиновий 4 склянки
  • Сироп агави 0,4 склянки
  • Цукор 2 ст. л.
  • Вода 0.5 склянки

Вперше створення коктейлю «Маргарита», в основу якого входить текіла, було зафіксовано в Мексиці. Саме там зародилася легенда, що оповідає про одній жінці Маргариті Сеймс, яка придумала рецепт незвичайного напою, змішуючи текілу і сік лайма разом з улюбленими парфумами. Напій настільки припав до смаку любителям коктейлів, що практично в ті часи, коли з’явилася традиційна Маргарита, придумали і безалкогольний її варіант.

Не дивлячись на широке розмаїття варіацій зі складом напою і рівнем вмісту алкоголю, всі існуючі варіанти Маргарити дуже популярні в Мексиці і США, і не менше того, в інших країнах світу. Однак найбільше любителі воліють алкогольну Маргариту, хоча її безалкогольна версія приносить дуже хороший прибуток в США, особливо в мексиканських ресторанах.

Приготування безалкогольної Маргарити потребує майже таких самих витрат, як і алкогольний варіант, лише з одним доповненням, спрямованим на компенсування нестачі рідини, який виникає при відсутності алкоголю.

З інгредієнтів знадобиться:

1) половина склянки води;

2) пара столових ложок цедри лимона;

3) столова ложка цедри лайма;

4) 2 ложки цукру;

5) 4 склянки соку апельсина;

6) половина або повний стакан свіжовичавленого лимонного соку;

7) чверть склянки сиропу агави;

8) 2 ложки солі;

9) пару шматочків лайма, щоб прикрасити коктейль подається.

У процесі приготування цукор слід додати у воду, а після цього поставити на вогонь до повного розчинення. Фруктові соки повинні бути охолодженими, а цедра лайма і лимона, разом з сіллю використовуються в якості прикраси країв склянки.

Альтернативна безалкогольна Маргарита являє собою соковитий, смачний і освіжаючий напій, що вносить в буденність дня яскравий і незабутній злет.