Бренді Круста

27

Склад коктейлю:

  • Сік лимонний 1 ложка
  • Сироп цукровий 1 ложка
  • Лікер Cointreau 0,5 ложки
  • Бренді 60 мл
  • Настоянка Peychaud’s

Коктейль Бренді Круста був винайдений в Новому Орлеані в середині 19 століття. Придумав цей оригінальний рецепт власник одного з нічних барів Джозеф Сантіні. Оригінальність коктейлю полягає в особливому способі його вживання. Коктейль випивається з келиха через кільце лимонної цедри, що надає напою особливий смак.

Інгредієнти:

Бітер Peychaud’s
Бренді 60 мл
Лікер Cointreau 0,5 ложки
Сироп цукровий 1 ложка
Сік лимонний 1 ложка

Приготування:

У шейкер потрібно влити бренді, лікер Cointreau, додати по одній ложці лимонного соку і цукрового сиропу, а також трохи біттера Peychaud’s, досить кілька крапель. Коктейль готовий.

Тепер потрібно правильно оформити коктейль. Візьміть келих для вина середнього розміру, обідок келиха умочіть в цукровий сироп, а потім в цукрову пудру. Верхня кромка обідка покриється цукровий інеєм. Потім потрібно взяти половину лимона і акуратно за допомогою ножа відокремити цедру від м’якоті, при цьому не пошкодивши поверхню цедри. А потім вставити кільце з цедри в келих і перелити туди коктейль із шейкера. Саме таким способом – через кільце цедри лимона п’ють Бренді Круста.