Гарячий пивний коктейль

33

Склад коктейлю:

  • Спеції
  • Цукор 1-2 ст. л.
  • Пиво 1 л
  • Лимон

Чомусь у нас склався стереотип, що пиво можна пити тільки холодним. Більшості росіян навіть в голову не прийде пробувати гаряче пиво. Але в Скандинавських країнах цим напоєм прийнято пригощати гостей і лікувати простудні захворювання.

Пропонуємо Вам приготувати найпопулярніший рецепт домашнього коктейлю з гарячим пивом.

Історична довідка. Гаряче пиво придумали скандинави в XV столітті. Через декілька століть її рецепт перейняли поляки і німці. Останні використали цей напій як ліки від кашлю і болю в горлі, причому дуже ефективно. Поступово гаряче пиво разом з глінтвейном стало традиційним європейським напоєм зимових свят, замінюючи чай і кава.

Для того щоб отримати дійсно смачний і корисний коктейль з гарячим пивом, недостатньо просто закип’ятити на плиті звичайне пиво. Гаряче пиво, зване пивним глінтвейном, готується за спеціальною рецептурою.

Інгредієнти для приготування коктейлю:

– Пиво – 1 л

– Цукор – 1-2 столових ложки

– Гвоздика – 3-4 бутона

– Кориця – 1 щіпка

– Жовтки – 3 штуки

– Лимон – 1 шт.

Приготування

Закип’ятити в каструлі пиво (світле або темне) разом з корицею, гвоздикою і цедрою одного лимона. Розтерти яєчні жовтки з цукром до утворення піни і влити їх в каструлю з киплячим пивом. Зменшити вогонь, постійно перемішувати, поки суміш не загусне. Дуже важливо, щоб гаряче пиво знову не закипіло, інакше жовтки зваряться. Загустілий напій зняти з плити і розлити у великі склянки, він готовий до подачі на стіл.

При лікуванні ангіни і кашлю до гарячого пива раджу додати кілька ложок меду. Хворому можна випивати 1 склянку на день. Пивний глінтвейн приємний на смак і не викликає неприємних відчуттів.