Гарячий тодді

33

Склад коктейлю:

  • Яблуко 10 гр
  • Сироп Grenadine 10 мл
  • Сироп цукровий 10 мл
  • Горіх мускатний 2 гр
  • Мед 5 гр
  • Лимон 40 гр
  • Лайм 20 гр
  • Апельсин 30 гр
  • Вода 150 мл

Перші письмові згадки про гарячих коктейлях тодді датуються 1495 роком. Тоді гарячою водою і спеціями розбавляли міцний алкоголь, щоб він припав до смаку дамам. Витівка вдалася і ось уже кілька століть чоловіки зігрівають жінок частіше алкогольними, ніж безалкогольними тодді.

Необхідні інгредієнти:

10 мл Гренадин
Цукровий сироп 10 мл
Вода без газу 150 мл
Апельсин 30 г
Лайм 20 г
Лимон 40 г
Яблуко зелене 10 г
Мед 5 г
Мускатний горіх мелений 2 г
Гвоздика 2 г
Зірчастий аніс 2 г
Кориця в паличках 5 г
Курага 10 г
Чорнослив 10 г
Тарталетка 1 шт

Необхідні речі:

Чашка
Пітчер
Мадлер
Коктейльна ложка
Стрейнер

Приготування:

Поклади в пітчер по одній часточці лимона, лайма і апельсина. Помни мадлер. Поклади: зірчастий аніс 1 шт, паличку кориці і дрібку меленого мускатного горіха. Налий: цукровий сироп 10 мл, 10 мл гренадин і окріп 150 мл. Помішуючи нагрій, не доводячи до кипіння. Перелий через стрейнер в розігріту чашку. Переклади в чашку корицю з пітчера. Подай з чорносливом, курагою і яблуком, залитими медом, тарталетке.

Поділитися
Попередня статтяПортотоник
Наступна статтяЙорж