Глінтвейн

71

Склад коктейлю:

  • Вино 1 пляшка
  • Вода 100 м
  • Спеції
  • Фрукти

Пізня осінь і зима — найкращий час зробити домашній глінтвейн. Адже алкоголь і сам по собі засіб зігріваючий, а якщо його потримати на плиті, то ефект зросте в рази.

Різні добавки не тільки покращують смак вина, але і роблять напій корисним: мед володіє величезною поживною цінністю, цитрусові — джерело вітаміну С, кориця відома антимікробними властивостями, гвоздика — противірусною дією, а імбир допомагає схуднути.

Домашній глінтвейн — прекрасний засіб від застуди (пийте на ніч, а потім лягаєте спати, укрившись теплою ковдрою), його рекомендують при фізичному і психічному виснаженні.

Існує безліч рецептів цього напою. Приготувати такий гарячий коктейль можна як з білих, так і з червоним вином.

Глінтвейн з білого вина

ІНГРЕДІЄНТИ

– 1 пляшка сухого білого вина

– 100 г води

– 8 шматочків цукру (можна і більше і менше – за смаком)

– 5 бутончиків гвоздики

– 2 палички кориці

– половина апельсина

– половина невеликого яблука

– 1 ст. л. міцного спиртного

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Воду з цукром і спеціями довести до кипіння. Апельсин і яблуко порізати дуже тоненькими кружальцями. Додати в киплячу воду, поварити 1 хвилину. Додати вино довести до кипіння, але не кип’ятити. За бажанням можна додати ложку коньяку або рому. Зняти з вогню, накрити кришкою, дай настоятися хвилин 20. Гарячі коктейлі з білим вином готові, розлити по келихах.

Глінтвейн з червоного вина

ІНГРЕДІЄНТИ

– Сухе червоне вино – 1 літр

– Кориця в паличках 1 шт

– гвоздика 3-5 шт

– запашний перець 3-5 шт

– кардамон 3-5 шт.

– імбир свіжий 3 колечка

– 1 апельсин або 2 мандарина

– мед 3 ст. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Беремо 1 л сухого червоного вина, з прянощів в обов’язковому порядку-кориця, гвоздика, запашний перець, кардамон (3-5 штук) і імбир (свіжий або сухий), можна додати аніс, бадьян, лавровий лист, цедру лимона, родзинки… Один апельсин або пару мандаринів розрізати поперек на дві частини і теж покласти в вино. На слабкому вогні нагріти до 80-90 градусів, не кип’ятити, дати настоятися під кришкою не менше години. Апельсин вичавити, процідити, додати мед або цукор. Можна в стакани додати шматочки зеленого яблука. Гарячі коктейлі з вином готові. Бажано подавати в товстостінних прозорих келихах.

Поділитися
Попередня статтяOlmeca Apple Tini
Наступна статтяРобінзон