Кавуновий морс в глечику

20

Склад коктейлю:

  • Цукор 60 гр
  • Лід 300 гр
  • Лайм 75 гр
  • Вода 770 мл
  • Кавун 300 гр
  • Сироп кавуновий 20 мл

Перші згадки про одне з найдавніших напоїв, відомих на Русі, зустрічаються ще в «Домострої» — збірнику правил XVI століття. У перекладі з візантійського, «морс» означає «вода з медом». Морси готують з ягід, фруктів або овочів, змішуючи їх відвар з водою і цукром. Не дивлячись на те, що в процесі нагрівання втрачається частина вітамінів, морси краще, ніж соки втамовують спрагу і в теплому вигляді особливо корисні при застуді.

Інгредієнти:

Кавуновий сироп 20 мл
Вода без газу 770 мл
Лайм 75 г
Кавун 300 г
Цукровий пісок 60 г
Лід в кубиках 300 г

Необхідні речі:

Глек
Хайбол
Каструля
Коктейльна ложка
Блендер
Прес для цитруса
Трубочки

Приготування:

Одного глечика вистачить приблизно на 4 хайбола. Поклади в блендер, додати порізану м’якоть половинки кола кавуна і цукровий пісок 2,5 ст. ложки. Налий воду без газу 70 мл і збий без додавання льоду. Перелий в каструлю і, помішуючи, доведи до кипіння. Дай охолонути. Наповни глечик кубиками льоду на 2/3. Перелий в нього остигле пюре з каструлі. Додай кавуновий сироп 20 мл і вичав лайм 1 шт. Часткою воду без газу доверху і розмішай коктейльної ложкою.

Поділитися
Попередня статтяХіросіма
Наступна статтяParadise