Коктейль Дайкірі

27

Склад коктейлю:

  • Сироп 10 мл
  • Сік лимонний 30 мл
  • Ром білий 60 мл

Цього оригінального кубинського коктейлю притаманне «географічне» ім’я. Дайкірі є частиною узбережжя поблизу Сантьяго, де були розташовані залізні, а також марганцеві рудники. Кажуть, що коктейль був придуманий якимось робочим-інженером і спочатку його вживали в якості лікарського засобу. Може бути, це не правда, і авторство цього коктейлю належить барменам, які замінювали в американських рецептах закордонний джин, ром місцевого розливу. Як би там не було, з плином часу у «Дайкірі» з’явилася велика кількість шанувальників у всьому світі. Фруктові варіації в приготуванні «Дайкірі» також досить популярні, улюбленими смаками є суничний, банановий, манговий Дайкірі.

Перейдемо до рецепту коктейль «Дайкірі».

На одну порцію вам знадобиться: світлий ром (60 мл), лимонний сік (30 мл), простий сироп (10 мл) або ж сироп з тростинного цукру. Потрібно заздалегідь охолодити келих для мартіні.

Необхідно наповнити шейкер льодом приблизно на 3/4, влити туди ром, а також сироп і лимонний сік. Потім потрібно закрити шейкер кришкою і потрясти приблизно 10 – 15 секунд.

Тепер потрібно процідити готовий коктейль в заздалегідь підготовлений келих і можна подавати.

Як приготувати «Банановий Дайкірі» Цей коктейль дуже простий у приготуванні і має приємний смак. На одну порцію такого коктейлю вам знадобиться: світлий ром (60 мл), лікер Крем де банан»( 30 мл), лимонний або лаймовий сік (10 мл), а також половинка банана і гурток банана в якості прикраси. Також, потрібно заздалегідь охолодити келих шампанського або келих роке.

Тепер, треба покласти 4 – 5 шматочків льоду в блендер і, додавши до нього всі інші інгредієнти, збивати протягом 30 секунд.

Потім акуратно влийте готовий коктейль в келих і прикрасьте кружечком банана, а щоб банан не почорнів, його потрібно змастити лимонним соком.

Для приготування коктейлю «Дайкірі мулата» або «Шоколадний дайкірі» вам знадобиться темний ром (60 мл), лаймовий сік (20 мл), простий сироп або ж сироп з тростинного цукру (15 мл), лікер Крем де какао»( 20 мл). Приготуйте заздалегідь охолоджений келих роке.

Отже, наповнюємо шейкер льодом на 3/4, і додаємо до нього всі інші інгредієнти. Потім, закриваємо шейкер кришкою і трясемо його приблизно 10 – 15 секунд. Далі, наповнюємо келих дрібно колотим льодом. Тепер необхідно процідити готовий коктейль в келих і подавати.

Читайте також:

  • Новинка смаку – горілка Абсолют Імбирне Яблуко.