Мичелада

30

Склад коктейлю:

  • Соус Табаско 1-2 ст. л
  • Соус соєвий 1-2 ч. л.
  • Соус Сальса 1-2 ч. л.
  • Сік селери 5-6 ст. л.
  • Сіль
  • Пиво світле 0,5 л
  • Лимон

Коктейлі з пивом чудово освіжають і угамовують спрагу, якщо кілька років тому про них ще нічого не було чути, то сьогодні вони увійшли в алкольные карти російських барів. В більш спекотних країнах такі коктейлі завжди користувалися популярністю, наприклад в Мексиці. Мексиканські коктейлі з пивом не тільки володіють підбадьорливими властивостями, але і є відмінним засобом від похмілля, при цьому не залишають запаху пива. Пропонуємо вам рецепт одного з найпопулярніших мексиканських коктейлів з пивом – Мичелада. Назва коктейлю можна представити як mi chela helada, що означає “моє холодне пиво”.

Інгредієнти:

Пиво світле 0,5 л
Соєвий соус 1-2 ч. л.
Соус Сальса 4-5 ст. л
Соус Табаско 1-2 ст. л.
Сік селери 5-6 ст. л.
Лайма (або лимона) – 1 шт
Сіль
Перець чорний (мелений)
Перець червоний пекучий
Лід

Приготування:

Крок 1: Келихи потрібно попередньо охолодити в морозильній камері. Сіль насипати в дрібне блюдце, краю келиха змочити розрізаним лаймом і занурити в сіль. Вийде гарна соляна облямівка.

Крок 2: Тепер додаємо в порядку черговості – Сальсу, тобто розтерті в кашку свіжий гострий стручковий перець і червоні помідори. Можна замінити на томатний сік з декількома краплями табаско. Потім соєвий соус.

Крок 3: Вичавити в склянку сік одного лайма, поперчити.

Крок 4: Додати лід і долити доверху пивом. Перемішати.

Готувати напій зовсім не важко. Важливо тільки витримати баланс між солоним смаком, лаймовою кислинкою і перцевої гостротою, тому мичеладу пробують і потім за смаком регулюють сіль, перець або кислоту.

Поділитися
Попередня статтяСвятий Валентин
Наступна статтяСвітанок