Ожиновий збитень

25

Склад коктейлю:

  • Цукор 2 гр
  • Морс 50 мл
  • Мед 30 гр
  • Лимон 10 гр
  • Кориця
  • Ожина 50 гр
  • Вода 100 мл

Старовинний російський напій, вперше згаданий у слов’янських літописах 1128 року. Збитень служив альтернативою ще не відомого на Русі чаю і був настільки популярний, що його рецепт вписали в Домострой — збірник правил за всіма напрямками життя людини, складений у XVI столітті.

Інгредієнти:

Журавлинний морс 50 мл
Вода без газу 100 мл
Лимон-10 г
Ожина 50 г
Мед 30 г
Тростинний цукор-пісок 2 г
Гвоздика 1 г
Кориця в паличках 5 г

Необхідні речі:
Келих для мартіні
Пітчер
Мадлер
Коктейльна ложка
Ситечко
Ніж для цедри
Шпажка

Приготування:

Поклади в пітчер ожину 5 ягід і тростинний цукор-пісок 1/2 ч. ложки. Помни мадлер. Додай мед 2 ст. ложки, розламані навпіл паличку кориці і гвоздики 1 шт. Налий журавлинний морс 50 мл і окріп 100 мл Помішуючи нагрій, не доводячи до кипіння. Перелий через ситечко в келих для мартіні. Прикрась цедрою лимона і ягодами ожини на шпажці.

Поділитися
Попередня статтяДьябло
Наступна статтяСолодка текіла