Сангрія

44

Склад коктейлю:

  • Сік лимонний 3 деша
  • Сік апельсиновий 40 мл
  • Лікер Cointreau 20 мл
  • Коньяк 20 мл
  • Вода 20 мл
  • Вино червоне 100 мл
  • Фрукти


Самий популярний іспанський коктейль. Сангрію дізнався весь світ після міжнародної виставки в Нью-Йорку в 1964 році, де її представили іспанські учасники.

Сьогодні Сангрія улюблена багатьма, особливо в жаркий сезон. Оскільки вона готується на червоному вині, то відмінно підійде до м’ясних страв. Будучи більш легким і прохолодним, цей коктейль з вином, фруктами і соком, стане прекрасною річної альтернативою більш важкого червоного вина.

Сучасний традиційний рецепт включає в себе червоне вино, різноманітні фрукти (апельсини, яблука, персики, груші, абрикоси, ананаси, лайми, мандарини, лимони і навіть кавун або диня!), цукор, корицю, лід. Іноді додають такі приправи, як імбир та кардамон.

Деякі підсилюють смак Сангрії більш міцними алкогольними напоями — виходять коктейлі з вином і коньяком, бренді, джин, ромом, лікерами.

Є і нетрадиційні рецепти: приміром, «Білу Сангрію» готують з білого вина, а в приготуванні «Кава Сангрія» за основу беруть ігристе вино.

Інгредієнти:

  • 1/2 апельсина.
  • 1/3 лимона.
  • 1/4 яблука.
  • 2/3 персика.
  • 40 мл апельсинового соку.
  • 3 деша лимонного соку.
  • 20 мл мінеральної води.
  • 100 мл червоного вина.
  • 1/2 чайної ложки цукру.
  • 20 мл куантро.
  • 20 мл коньяку.
  • Кориця за смаком.

Приготування

Метод: Білд
Келих: Традиційний або Тодді
Апельсин і лимон нарізати кружальцями. Персик і яблуко, очищене від шкірки, нарізати кубиками. Залити фрукти коньяком, лікером і соками. Посипати цукром і корицею, перемішати і дати настоятися, потім додати вино і мінеральну воду, суміш перемішати.

Поділитися
Попередня статтяFinlandia Grapefruit&Tonic
Наступна статтяПівденний